Facebook

Νερό και κάπνισμα

Νερό και κάπνισμα

Το κάπνισμα προκαλεί μία ατελείωτη σειρά από προβλήματα, τόσο για εσάς, όσο και για τους γύρω σας. 

Παρόλα αυτά η πρόσληψη νερού και πάλι μπορεί να λειτουργήσει βοηθητικά:

  • Κάθε φορά που περνάτε από το ψύκτη νερού καθώς επιστρέφετε στο γραφείο σας, σταματήστε και πάρτε ένα ποτήρι νερό μαζί σας. Η γεύση του νερού διώχνει την επιθυμία σας για τσιγάρο και κατά συνέπεια σας βοηθάει να κόψετε το κάπνισμα.
  • Αντικαταστήστε την καφεΐνη και τα οινοπνευματώδη με νερό, αφού τα πρώτα όχι μόνο λειτουργούν ως διουρητικά συντελώντας στην απώλεια νερού, αλλά ταυτόχρονα εντείνουν την ανάγκη σας να καπνίσετε, όντας συνήθειες άμεσα συνδεδεμένες με το κάπνισμα.
  • Κάθε φορά που σας έρχεται η επιθυμία να καπνίσετε, σηκωθείτε αμέσως και επισκεφθείτε το ψύκτη νερού. Πιείτε όσο νερό χρειάζεστε για να σας κρατήσει απασχολημένους για τα επόμενα 5 λεπτά. Εάν το καταφέρετε, τότε κατά κανόνα ο «κίνδυνος» να ενδώσετε στον πειρασμό έχει εξαφανιστεί. Αυτή η τακτική θα σας βοηθήσει ιδιαιτέρα να κόψετε το κάπνισμα.
  • Έχετε στο γραφείο σας ένα γεμάτο ποτήρι νερό ή ένα ζεστό αφέψημα. Έτσι ώστε όταν θέλετε να τσιμπολογήσετε κάτι, να βρίσκετε κάτι εύκολο και υγιεινό. Θα σας είναι αρκετά δύσκολο να κόψετε το κάπνισμα εάν δεν έχετε κάποιο υποκατάστατο!