Glühwein: το ζεστό κρασί των Χριστουγέννων!
Συνταγή Glühwein (4-6 φλιτζάνια)
Υλικά:
1 μπουκάλι κόκκινο ξηρό κρασί (750ml)
1 φλιτζάνι φιλτραρισμένο νερό ή εμφιαλωμένο νερό ΔΙΩΝΗ
Χυμός ενός πορτοκαλιού
Φλούδα ενός πορτοκαλιού
Φλούδα ενός λεμονιού
200γρ ζάχαρη
4-6 γαρύφαλλα
1 μοσχοκάρυδο
1 ξύλο κανέλλας
2 αστεροειδείς γλυκάνισοι
Προαιρετικά:
½ φλιτζάνι ρούμι, brandy ή kirsch
1 ξύλο βανίλιας
Εκτέλεση:
Βάζουμε όλα τα υλικά σε μία κατσαρόλα και τα ζεσταίνουμε σε σιγανή – μέτρια φωτιά.
Μόλις το μίγμα πάρει βράση, το αφαιρούμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.