Facebook

Απολαμβάνουμε το νερό με ασφάλεια!

Απολαμβάνουμε το νερό με ασφάλεια!

Στη Rainbow Waters αγαπάμε το νερό! Για αυτό, θέλουμε να το απολαμβάνουμε με ασφάλεια… τόσο το νερό που πίνουμε, όσο και το νερό της θάλασσας που τα καλοκαίρια μάς χαρίζει στιγμές μοναδικής ξεγνοιασιάς και ελευθερίας. Για να πετύχουμε το πρώτο, εδώ και 16 χρόνια φροντίζουμε να σας παρέχουμε απόλυτα καθαρό νερό μέσα από τα προϊόντα μας. Για το δεύτερο, ζητήσαμε τη συμβολή του σωματείου Safe Water Sports προκειμένου να ενημερωθούμε σχετικά με το τι πρέπει να προσέχουμε πριν, κατά τη διάρκεια αλλά και μετά τα θαλάσσια σπορ.

Απολαμβάνουμε το νερό με ασφάλεια!Λίγα λόγια για το Safe Water Sports

Το καλοκαίρι απολαμβάνουμε στο έπακρο το υδάτινο στοιχείο, συνδυάζοντας τη χαλάρωση της ακροθαλασσιάς με την αδρεναλίνη των θαλάσσιων σπορ. Σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, οι πολλές επιλογές για αθλητικές δραστηριότητες στη θάλασσα σε συνδυασμό με το εκπληκτικό φυσικό τοπίο, μας προκαλούν να αναμετρηθούμε με τα όριά μας και να ξεπεράσουμε τον εαυτό μας.

Ωστόσο, είμαστε επαρκώς ενημερωμένοι σχετικά με την ασφάλεια των θαλάσσιων σπορ;

Υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο 50.000 Ευρωπαίοι πολίτες τραυματίζονται συμμετέχοντας σε θαλάσσια σπορ και σε δραστηριότητες με σκάφη. Ο πνιγμός είναι η δεύτερη κύρια αιτία θανάτου για τα παιδιά από τη βρεφική ηλικία έως 18 ετών. Ο ελαττωματικός εξοπλισμός, οι υπερβολικά επικίνδυνες συνθήκες, η λανθασμένη συμπεριφορά των χρηστών είναι οι βασικότερες αιτίες ατυχημάτων στα θαλάσσια σπορ.

Ας αφιερώσουμε λίγα λεπτά για να διαβάσουμε το Δωδεκάλογο της ασφάλειας για την προστασία του μισθωτή θαλάσσιων μέσων αναψυχής όπως τον συνέταξε το σωματείο Safe Water Sports σε συνεργασία με το λιμενικό σώμα.

Διαβάστε το Δωδεκάλογο εδώ

 

Λίγα λόγια για το Safe Water Sports

Η κοινωνική μη-κερδοσκοπική πρωτοβουλία Safe Water Sports έχει σαν βασικό στόχο την συστηματική ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας πάνω σε θέματα που σχετίζονται με τις δραστηριότητες (αθλητικές και ψυχαγωγικές) στο νερό, με ιδιαίτερη έμφαση στην ασφάλεια και την πρόληψη των ατυχημάτων. Είναι μια καινοτόμος πρωτοβουλία που ξεκινά σε εθελοντική βάση, και για πρώτη φορά τόσο οργανωμένα σε ολόκληρο τον κόσμο, με κύρια επιδίωξη να αποτελέσει σημείο αναφοράς και βασικό εργαλείο ενημέρωσης στην Ελλάδα για τις δραστηριότητες στο νερό και την ασφάλεια.

Επισκεφθείτε το www.safewatersports.gr και μάθετε πληροφορίες σχετικά με τις σχολές θαλάσσιων σπορ, τους βασικούς κανόνες ασφάλειας για κάθε σπορ καθώς και σχετικές χρηστικές πληροφορίες (χρήσιμα τηλέφωνα, καιρικές συνθήκες κλπ).

Η Rainbow Waters στηρίζει το σπουδαίο έργο του Safe Water Sports για να απολαμβάνουμε το νερό ξένοιστα!

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ